Kynuté buchty

pic

Tak jsem po dlouhé době upekla kynuté buchty. Doma byly všechny tři holky, takže nátlaku nešlo odolat. Ale s domácí pekárnou je to jednoduché! KYNUTÉ BUCHTY: Do pekárny dejte 600 g hladké mouky, špetku soli, 4 lžíce krystal cukru, kapku citronového oleje nebo ostrouhanou kůru z jednoho malého citrónu, 200 až 300 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 70 g měkkého másla a rozdrobte 30 g droždí. Zadejte program těsto. Pokud nemáte pekárnu, zadělejte těsto klasicky s kváskem. Po vykynutí vyndejte těsto z pekárny, dejte na pomoučený vál, utrhněte kuličku těsta a utvořte placičku na kterou dáte lžičku tuhého farmářského tvarohu a lžičku pevné marmelády. Tvarujte buchty a pokládejte je na pekáč nebo plech s pečícím papírem. Nechte ještě čtvrt hodiny kynout. Poté dejte péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Po 10 minutách snižte teplotu na 180 stupňů a buchty pečte dozlatova. Po vytažení z trouby potřete buchty rozehřátým máslem a nechte je vychladnout. Pocukrujte a můžete se do nich pustit! Tentokrát jsem dávala napřed jahodový džem a potom borůvkový s vanilkou. Buchty byly výborné a ty borůvkové byly prostě boží…:-)