švestkový džem s mátou
Švestkový džem s mátou. Tenhle džem je myslím dokonalé sladění chuti švestek, koření a máty. Můžete si ho uvařit i doma, tady je recept: Odpeckujte a pokrájejte švestky, abyste měli čistá 2 kila ovoce. Přiveďte švestky k varu, po 10 minutách můžete švestkám pomoci a rozmixovat je tyčovým mixerem. Přidejte 800 g cukru, šťávu ze 2 citronů, lžičku skořice, badyánu a hřebíčku. Přihoďte svázaný svazek máty. Vařte dalších 10 až 15 minut. Poté vyndejte mátu. Teď přisypte 40 g pektinu rozmíchaného ve 200 g cukru. Vařte vše 2 až 3 minuty, slijte do skleniček a otočte na víčko nebo sterilujte při 80 stupních 20 minut. Budete mít asi 8 skleniček o objemu 200 ml. Doufám,že vám bude chutnat tak jako mně. :-) Na trhu, kde dávám zákazníkům ochutnat, je tenhle džem hitovka. Samozřejmě ho mám i ve svém eshopu, pro zobrazení klikněte na následující odkaz https://goo.gl/gdjt1l