Cizrna na paprice
Mám moc ráda cizrnu. Dnes jsem poprvé uvařila cizrnu na paprice a jídlo chutnalo všem doma. Takže tady je recept. CIZRNA NA PAPRICE: Namočte 500 g cizrny alespoň na 4 hodiny. Potom slijte vodu a v nové vodě vařte, až bude cizrna měkká. Já vařila v papiňáku, trvalo to asi 40 minut. Cizrnu slijte. Na pánev dejte trochu olivového oleje a na něm osmažte jednu cibuli nakrájenou nadrobno. Až cibulka jemně zezlátne, přidejte půlku uvařené cizrny a dále chvíli smažte. Poté přidejte tři lžíce papriky a lžičku kmínu. Chvilku opékejte, ale pozor jen chvilku, aby paprika nezhořkla. Zalijte půllitrem zeleninového vývaru, dochuťte medem, citrónovou šťávou, pepřem a osolte. Kdo má rád pálivé, přidá chilli. Přihodila jsem také snítku libečku.Vařte, část cizrny můžete rozmixovat tyčovým mixérem. Tím pokrm zahustíte. Na závěr přilijte smetanu, tedy podle toho jestli držíte dietu nebo ne…:-) Podávejte s rýží nebo s pečivem. Vařím vždy celý balíček cizrny, zbytek dám třeba do mrazáku nebo z druhé poloviny cizrny si udělám hummus nebo ji opražím. Na tu jsem už dávala recept dříve a pražená cizrna stojí opravdu za to!