Klasická bábovka
Dnes jsem pekla bábovku, podle naší Zuzky je nejlepší na světě. Během chvilky jí snědla skoro půlku. Je to taková klasika, vláčná, jemná a ke kávě nebo na snídani je dokonalá. Recept je tady. BÁBOVKA. Ušlehejte v míse 4 celá vejce a 150 krystal cukru do světlé pěny. Přidejte jednu zakysanou smetanu (190 g), 150 g změklého másla a vanilku z jednoho lusku. Pokud nemáte vanilku, přidejte jeden vanilkový cukr. Vše opět ušlehejte. Dále přidejte kůru z půlky BIO citronu, jeden prášek do pečiva, nejlépe bez fosfátů a 200 g hladké mouky. Opět vše prošlehejte. Vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy (olej a kokos nebo hrubá mouka) a dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečte přibližně 40 minut, ale záleží na tom jakou máte bábovkovou formu. Nejlepší je udělat test špejlí. Zapíchněte do bábovky a pokud vytáhnete špejli suchou, mělo by být upečeno. Po vytažení z trouby nechte bábovku vychladnout a vyklopte ji. Máte hotovo! :-)