Kynutý koláč s ovocem
Dnes opět kynutý koláč, tentokrát s jahodami. Pokud máte ještě v mrazáku ovoce, upečte si ho. RECEPT na KYNUTÝ KOLÁČ S OVOCEM je tady. Do domácí pekárny dejte 300 g polohrubé mouky, špetku soli, 2 žloutky, pár kapek citrónového oleje nebo nastrouhanou citronovou kůru, 50 g panely nebo krystal cukru, 250 ml vlažného mléka, 30 g droždí a 80 g vlažného rozpuštěného másla. Zadejte program těsto. Po vykynutí těsto vylijte na plech s pečícím papírem a nechte ho ještě tak 20 až 30 minut kynout. Zatím vyšlehejte 2 tvarohy, 1 vejce, 2 zbylé bílky, trochu panely nebo cukru dle chuti, vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového extraktu a směs natřete na vykynulé těsto na plechu. Na tvaroh dejte jahody, borůvky nebo maliny jsou také bezva. Mražené ovoce je dobré napřed nechat povolit, šťávu před použitím slít. Na závěr posypte koláč drobenkou ( kokos, máslo, vločky, hrubá mouka – vše zpracovat rukama na posypku ). Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud nebudou okraje pěkně zlaté. ♥