Jahodová buchta s rebarborou
JAHODOVÁ BUCHTA S REBARBOROU. Rebarbora a jahody je vynikající spojení. Rebarboru už mám na zahrádce krásnou a jahody budou za pár dní, tady je RECEPT: předehřejte troubu na 190 stupňů. Nasekejte na kolečka 200 g rebarbory a na pánvi na troše másla se dvěma lžícemi cukru opečte. V míse ušlehejte 2 žloutky a 100 g krystal cukru, po chvíli přilijte 150 ml oleje, 150 ml mléka a jednu zakysanou smetanu. Vše zamíchejte a přisypte 200 g polohrubé mouky s půlkou prášku do pečiva a špetkou soli. Opět promíchejte. Na závěr jemně vmíchejte sníh ze dvou bílků. Do menšího vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku vlijte těsto. Na těsto dávejte opečenou a vychladlou rebarboru a 300 g pokrájených jahod. Pečte dokud koláč nezezlátne. Před podáváním nechte koláč zchladnout a nechte si chutnat! :-)