Kynuté koláče 2
Dnes Anička upekla koláče. Jen se na jazyku rozplývají.. RECEPT NA KYNUTÉ KOLÁČE. Do domácí pekárny dejte 350 g hladké mouky, 170 g polohrubé mouky, 40 g čerstvého droždí, 90 g vlažného rozehřátého másla, špetku soli, 1 vejce, trochu strouhané kůry z bio citronu, 1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového extraktu a 60 g krystal cukru. Přilijte 180 ml vlažného mléka. Zadejte program těsto. V začátku hnětení kontrolujte, zda je potřeba přilít trochu mléka.. Po vykynutí vyndejte těsto na vál, já utrhnu kuličku a vytlačím skleničkou a prsty tvar prázdného koláče. Nechte je kynout a připravte si náplně. Ušlehejte tvaroh s cukrem a vajíčkem, mák uvařte s mlékem a cukrem, přidejte skořici, rum a zahustěte piškoty. Nezapomeňte na dobrou marmeládu. Na těsto dejte náplň, okraje koláče potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Okraje upečených koláčů ještě potřete rozpuštěným máslem s rumem. Máte hotovo! ☀