Ramen – vegetariánský
Slíbila jsem jsem RECEPT na vegetariánský RAMEN. Tak tady je postup, jak jsem ho dělala já. Napřed si uvařte zeleninový vývar. Na olivovém oleji jsem osmahla nakrájenou cibulku, mrkev, celer, petržel, přihodila jsem i česnek a koření, bobkový list, nové koření a pepř. Zalila vodou, přidala cibuli, rajče, libeček, ještě fazolky, hrášek, mrkve a kus celeru, aby byl vývar fakt dobrý. Osolila, se solí opatrně, nakonec se přidává miso a sojovka a ty jsou dost slané, přisypala jsem ještě lžíci lahůdkového droždí. Vývar jsem vařila 2 hodiny. Plátky uzeného tofu jsem opekla na másle dozlatova. Špalíčky mrkve předvařené v parním hrnci jsem posolila a pokapala troškou javorového sirupu a také opekla na másle. Z vývaru jsem zcedila zeleninu a dochutila dobrou sojovou omáčkou. Přidala jsem lžíci misa ( vývar se už nemá vařit, aby se neznehodnotilo miso) a rozšlehala ho metličkou. Uvařené nudle, pro mě soba, pro ostatní doma rýžové, rozdělte do misek a zalijte vývarem. Přidejte tofu, mrkev, nějaké výhonky ( já měla hráškové), třeba hrášek uvařený v páře, jarní cibulku. Dospělí jsme si přidali chilli pastu a ještě trochu sojovky.. a hlavně nezapomeňte na vajíčko uvařené na hniličku. Recept na ramen není striktně dán, tak záleží na vás co přidáte za zeleninu a bylinky, nám ten náš moc chutnal. ☀