Tvarohový koláč s dýní a pomerančem
Je období dýní, tak vám dnes napíšu recept na TVAROHOVÝ KOLÁČ S DÝNÍ A POMERANČEM. Teď jsem ho vytáhla z trouby a určitě zmizí za chvilku. Předehřejte troubu na 220 stupňů. Na těsto smíchejte 3 dl hladké mouky, 0,5 dl krupicového cukru, jeden vaječný žloutek a 100 g změklého másla. Vypracujte těsto a dejte ho na chvilku odpočinout do lednice. Na pánev hoďte 50 g másla a na něm opečte 500 g dýně nakrájené na kostky. Přilijte šťávu z jednoho pomeranče a poduste asi 10 minut. Pokud máte bio pomeranč, nastrouhejte i trochu kůry (jen tenkou slupku, bez bílé hmoty). Nechte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem, přimíchejte čtyři vyšlehané žloutky se 100 g cukru krupice a 350 g tvarohu.Můžete přidat lžičku vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr. Těsto vytlačte ho do koláčové formy o průměru asi 25 cm. Pečte v troubě 10 minut a vyndejte. Na předpečené těsto nalijte náplň, pečte 20 minut, poté stáhněte teplotu na 160 a pečte dokud nevytáhnete zapíchnutou špejli suchou. Vydržte, může to trvat, mně to trvalo dalších 40 minut. Nechte vychladnout a podávejte jen tak třeba s dobrou kávou