Švestková marmeláda s mátou

pic

Švestková marmeláda s mátou. Dnešní výrobu jsem celou vyfotila od začátku až do konce. Tři kila švestek bez pecek smíchejte s kilem a půl krystalového cukru. Okořeňte badyánem,skořicí a hřebíčkem. Mám toto koření mleté, ale klidně dejte celé (i když si po upečení budete muset zahrát na Popelku). Pečte tak hodinu na 180 stupňů. Potom přendejte do velkého hrnce, rozmixujte tyčovým mixérem, přihoďte svazek máty a vařte deset minut. Následně vyndejte mátu a přidejte pektin rozmíchaný v troše cukru. Pokud dáváte čistý pektin jako já, (deset gramů na kilo ovoce), nezapomeňte s mátou přidat šťávu ze tří citronů. povařte s pektinem, slijte do skleniček a otočte na víčko nebo sterilujte při 80 stupních 20 minut. Doufám,že vám bude chutnat tak jako mně. Spousta mých zákazníků ji také upřednostňuje, samozřejmě ji mám i ve svém eshopu, pro zobrazení klikněte na následující odkaz http://goo.gl/KJXlPN