Bílková bábovka

pic

Zbyly vám bílky z pečení cukroví? Upečte si tuhle vynikající BÍLKOVOU BÁBOVKU. Dnes jsme jí snídali a říkám si, jaká je škoda, že ji máme jen na Vánoce. Ale kdy jindy seženete osm až deset bílků? Ostatní složky jsou jednoduché: Na každý jeden bílek dejte 20 g polohrubé mouky, moučkového cukru a másla. Ještě potřebujete špetku soli, půl pytlíku prášku do pečiva a vlašské ořechy a čokoládu. Bílky ušlehejte na tuhý sníh. Máslo s cukrem ušlehejte do pěny. Do cukrovo-máslové pěny opatrně vmíchejte sníh. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Po částech mouku zapracujte do bílků s cukrem a máslem. Nakonec jemně vmíchejte vlašské ořechy a čokoládu. Vlijte do vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud nevytáhnete zapíchnutou špejli suchou. Po vytažení nechte bábovku vychladnout ve formě a potom vyklopte. Ještě jedna rada na závěr, kdo má rád méně sladké, snižte množství cukru. Já dala na 10 bílků 180 g cukru a stačilo to. Tahle bábovka je pro mne opravdová vzpomínka na dětství, protože ji nikdo jiný kromě mé mamky nedělal. Nebo ji znáte? Pečete ji doma?