Bezlepkový řez
Tenhle BEZLEPKOVÝ ŘEZ děláme doma opravdu často, protože musím holkám nějak vynahradit skoro všechny řezy a sušenky z obchodu. Obsahují totiž palmový tuk, takže jsme si je přestaly kupovat. Anička ho umí upéct i sama a opravdu stojí za to. A samozřejmě máme alespoň přehled o tom, co přesně jíme. Předehřejte troubu na 190 stupňů. Žloutky z pěti vajec ušlehejte se 100 g cukru do světlé pěny a přidejte do ní 50 g kakaa. Opatrně vmíchejte vyšlehané bílky. Na plech dejte pečící papír (můžete potřít olejem), rozetřete těsto a dejte na 10 minut péct. Nechte vychladnout, půlku plátu potřete pikantní marmeládou, dejte krém (ušlehanou šlehačku, tvaroh, zakysanou smetanu a maličko oslaďte) a přiklopte druhou polovinou upečeného plátu. Já jsem použila mojí marmeládu lesní směs, což je směs jahod, malin a borůvek. Jedna rada na závěr. Než budete sundavat piškot z pečícího papíru, nechte ho úplně vychladnou, bude se s ním lépe pracovat. Tenhle zákusek máme rádi úplně všichni a určitě bude chutnat i vám. :-)