Borůvkový pečený čaj

pic

Tak jsem uvařila i pár pečených čajů, tohle je borůvkový. Až bude chladněji, určitě si ho rádi vypijeme. Pokud se chcete pustit do vlastní výroby, není nic jednoduššího. Tady je recept. PEČENÝ ČAJ. Na plech s vyšším okrajem nebo do pekáče dejte 1 až 2 kg ovoce. Záleží na vás jaké ovoce zvolíte. Moc dobrá je i směs, kde nakombinujete kyselé ovoce se sladším. Prostě fantazii se meze nekladou. Přidáte koření, badyán, skořici, hřebíček (dohromady větší hrst) a můžete přidat i dužinu ze dvou, tří citronů. Přidejte na 1 kg ovoce půl kg krystal cukru. Dejte péct do trouby na 180 stupňů. Pečte až ovoce pustí vodu, potom ještě přibližně 20 minut, až se ovoce trochu opeče a odpaříte část vody. Čas pečení je opravdu orientační, záleží na tom jaké máte ovoce. Potom upečený čaj dejte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a sterilujte v troubě na plechu s vodou 20 minut na 80 stupňů. Na podzim můžete u téhle dobroty vzpomínat na prázdniny! :-)