Celozrnné žemle
CELOZRNNÉ ŽEMLE, klidně by šly použít i na hamburger. U nás dnes budou s polévkou z červené čočky. RECEPT. Do domácí pekárny dejte 250 g špaldové celozrnné mouky, 250 g hladké mouky, 9 g soli, 42 g čerstvého droždí, 2 lžíce medu ( je to asi 50 g), hrst semínek ( já dala 3 lžíce směsi mletých slunečnicových, dýňových a sezamu) a 300 ml vlažné vody. Zadejte program těsto. Po vykynutí těsto propracujte rukama, odtrhávejte kousky, tvořte kuličky, které dávejte na plech s pečícím papírem. Potřete je rozkvedlaným vejcem (nemělo by být ledové přímo z ledničky 😀) a posypte semínky. Nechte ještě 15 až 20 minut kynout a potom je vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přibližně 20 minut do zezlátnutí. Mě nejvíc chutnají posypané kmínem.☀❤