Domácí veka
Zbyl vám salát a nemáte doma večku? Upečte si domácí. DOMÁCÍ VEKA. Do domácí pekárny dejte 300 ml vlažného mléka, 3 lžíce oleje, 500 g hladké mouky, lžičku cukru, vrchovatou lžičku soli a rozdrobte půl kostičky droždí. Zadejte program těsto a až se začne těsto zpracovávat zkontrolujte, zda není potřeba přidat trochu mléka. Pokud ano, trošku přilijte. Po vykynutí přendejte těsto na vál a vyválejte podlouhlou placku o tloušťce 1,5 cm. Pomoučenou placku srolujte do dlouhého válečku a nechte ještě kynout dalších asi 40 minut. Rozpalte troubu na 200 stupňů a veku pečte asi 15 až 20 minut dozlatova. Já jsem z tohoto množství udělala veky dvě, ale jedna bude lepší. Máme ty chlebíčky totiž velikostí něco mezi chlebíčkem a jednohubkou. Tak ať vám těsto pěkně kyne! :-)