Dýňová marmeláda
Konečně došlo na dýňovou marmeládu. takže tady je slíbený recept. DÝŇOVÁ MARMELÁDA. Oloupejte a rozkrájejte dýni na malé kousky. Je celkem jedno jakou máte dýni, já jsem dnes měla máslovou. Dvě kila nakrájené dýně dejte do širokého hrnce, přidejte šťávu ze dvou citronů, podlijte troškou vody a vařte. Stále míchejte, dýně má tendenci se připalovat. Když je dýně měkká, přisypte do hrnce 900 g krystal cukru a 10 g perníkového koření. Opět přiveďte k varu, případně pyré rozmixujte tyčovým mixérem, marmeláda pak bude jemnější a krémovější. Vařte 5 minut, poté si rozmíchejte 30 až 40 g pektinu ve 150 g krystal cukru. Přisypte pektin k marmeládě, pořádně vše prošlehejte a vše provařte dalších pět minut. Slijte marmeládu do vařících vypařených sklenic, zavíčkujte a dejte do trouby na plech s vodou 20 minut sterilovat na 80 stupňů. A je hotovo. :-) Obecně platí, že k dýni musíte přidat nějakou jinou dobrotu, protože je sama o sobě nevýrazná. Minulý rok jsem přidala pomeranče a mrkev a marmeláda se vyvedla také. A co vy a dýňová marmeláda?