Hummus z červené řepy
Včerejší návštěva dostala tohle občerstvení. K hráškovému hummusu (recept jsem sem dávala 8.4.) jsem udělala ještě jeden z červené řepy a měl úspěch. Tak tady je recept. HUMMUS Z ČERVENÉ ŘEPY. Uvařte doměkka 300 g oloupané červené řepy. Já používám parní hrnec a jsem s ním moc spokojená. Na troše oleje opečte tři stroužky česneku nakrájené najemno (dejte pozor, nesmí zhnědnout). Vychladlou řepu dejte do robotu nebo sekáčku, přidejte opečený česnek s olejem, přilijte trochu olivového oleje, přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z půlky bio citronu, osolte a opepřete. Zpracujte v hladkou hmotu. Pokud je moc hustá, přilejte ještě trochu olivového oleje. Ochutnejte a podle chuti dosolte a dopepřete. Já jsem chtěla mít hummus ostřejší, takže jsem v něm nakonec rozmixovala jeden stroužek čerstvého česneku. Pokud jste milovníci červené řepy, tak tenhle recept určitě vyzkoušejte.Prý mám napsat, že návštěva dostala i jiné občerstvení. Manžel totiž nemá červenou řepu rád, asi má obavu, že už k nám nikdo nikdy nepřijde. :-)