Kandovaný zázvor
Dnes jsem dodělala další várku kandovaného zázvoru. Vždycky si oddechnu, protože je to opravdu náročné. Pokud se budete chtít do téhle několikadenní práce pustit, tak tady je recept. KANDOVANÝ ZÁZVOR V SIRUPU: První den: 750 g čerstvého zázvoru oloupejte a zázvor nakrájejte najemno. Já krájím opravdu jemné kousky, aby bylo zaručeno proslazení celých kousků a zázvor se nekazil. Mám vyzkoušené, že krájet nožem je nejlepší, robot nebo struhadlo zázvor roztřepí. Do hrnce, který nebudete potřebovat další čtyři dny, nasypte nakrájený zázvor a zalijte ho vodou, aby byl ponořený. Vařte 20 minut a přisypte 200 g krystal cukru a počkejte až se rozpustí. Nechte stát do druhého dne. Druhý den nechte zázvor mírně vařit 15 minut Přidejte jeden citron bez kůry nakrájený na plátky a přilijte 250 ml kukuřičného nebo Golden sirupu. Směs vařte dalších 15 minut. Třetí den přiveďte zázvor opět k varu, přisypte 200 g krystal cukru a nechte mírně vařit 30 minut. Pak opět přidejte 200 g krystal cukru a až se rozpustí, stáhněte hrnec z ohně. Čtvrtý den zázvor přiveďte k varu, nalijte do sklenic, zavíčkujte, otočte na víčko nebo sterilujte v troubě na 80 stupňů 20 minut. A máte hotový takový malý zázrak, který užijete při nachlazeni nebo v těchto mrazivých dnech ho můžete ujídat jen tak pro zahřátí. Dá se z něj udělat taky moc dobrý čaj a určitě pro něj najdete využití i při vaření. Tak hurá do toho a pokud se vám nechce krájet, tak si ho můžete u mě koupit. :-) Najdete ho tady https://goo.gl/M1a4a2