Kandovaný zázvor
![pic](https://vesele-marmelady.cz/wp-content/uploads/2017/02/zazvor-kandovany-500x369.jpg)
Dnes jsem dodělala další várku kandovaného zázvoru. Vždycky si oddechnu, protože je to opravdu náročné. Pokud se budete chtít do téhle několikadenní práce pustit, tak tady je recept. KANDOVANÝ ZÁZVOR V SIRUPU: První den: 750 g čerstvého zázvoru oloupejte a zázvor nakrájejte najemno. Já krájím opravdu jemné kousky, aby bylo zaručeno proslazení celých kousků a zázvor se nekazil. Mám vyzkoušené, že krájet nožem je nejlepší, robot nebo struhadlo zázvor roztřepí. Do hrnce, který nebudete potřebovat další čtyři dny, nasypte nakrájený zázvor a zalijte ho vodou, aby byl ponořený. Vařte 20 minut a přisypte 200 g krystal cukru a počkejte až se rozpustí. Nechte stát do druhého dne. Druhý den nechte zázvor mírně vařit 15 minut Přidejte jeden citron bez kůry nakrájený na plátky a přilijte 250 ml kukuřičného nebo Golden sirupu. Směs vařte dalších 15 minut. Třetí den přiveďte zázvor opět k varu, přisypte 200 g krystal cukru a nechte mírně vařit 30 minut. Pak opět přidejte 200 g krystal cukru a až se rozpustí, stáhněte hrnec z ohně. Čtvrtý den zázvor přiveďte k varu, nalijte do sklenic, zavíčkujte, otočte na víčko nebo sterilujte v troubě na 80 stupňů 20 minut. A máte hotový takový malý zázrak, který užijete při nachlazeni nebo v těchto mrazivých dnech ho můžete ujídat jen tak pro zahřátí. Dá se z něj udělat taky moc dobrý čaj a určitě pro něj najdete využití i při vaření. Tak hurá do toho a pokud se vám nechce krájet, tak si ho můžete u mě koupit. :-) Najdete ho tady https://goo.gl/M1a4a2