Maková bábovka

pic

MAKOVÁ BÁBOVKA. Včera večer upečená, teď dojedená. Ve 400 ml kefíru zamíchejte dvě celá vejce, 4 lžíce tekutého medu, nastrouhanou kůru z jednoho BIO citronu a jeden hrnek oleje. Smíchejte dva hrnky hladké mouky, jeden hrnek nemletého máku, jeden kypřící prášek do pečiva a 3/4 hrnku hnědého cukru. Nasypte suchou směs do kefírové směsi a vlijte do vymazané a kokosem vysypané bábovkové formy. Dejte péct do předehřáté trouby na 175 stupňů asi na jednu hodinu. Bábovku je upečená, až když vytáhnete z buchty špejli suchou. Nechte ji vychladnout a vyklopte ji. Na závěr polijte jogurtovou polevou. Smíchejte tři vrchovaté lžíce řeckého jogurtu s třemi lžícemi kukuřičného sirupu nebo moučkového cukru a bábovku polijte. Mám hrozně ráda mák a v téhle mi nejvíc chutná, jak mák pěkně křupe. A hlavně opět blesková výroba. I když to bleskové snědení zase tak super nebylo. Můžu jít zase něco kuchtit…:-)