Makovky

pic

Včera večer upekla Anička MAKOVKY. Hned večer jsme se do nich pustili, dnes je snídáme a jsou moc dobré. RECEPT má Anička z internetu, jen jsme si ho trochu upravili. Do domácí pekárny dejte 500 g hladké mouky, 70 g krystal cukru, 5 g soli. Přidejte 30 g čerstvého droždí, 100 g změklého másla, 250 ml vlažného mléka a 1 vejce pokojové teploty. Zadejte program těsto. Po vykynutí těsto propracujte, rozdělte na 4 díly. Z každého dílu vyválejte kolo o průměru asi 25 cm. Kolo rozkrojte na 4 dílky. Z každého díllu vytvarujte válečkem trojúhelník, kterémy protáhnete jednu špičku. Z nejkratší strany srolujte rohlík, ohněte do podkovy a klaďte na plech s pečícím papírem. Postupně udělejte makovky z ostatního těsta. Makovky nechte ještě asi 30 minut kynout v teple. Potom je pečlivě potřete vajíčkem a posypte mákem. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů přibližně 20 minut, prostě až budou makovky pěkně do hněda.