Polévka z červené čočky
Minulý týden jsem zase něco vařila rychle, bez receptu, když jsem se v poledne přiřítila domů. A polévka nám moc chutnala, takže dnes jsem ji zopakovala a tady je recept. POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY. Na pánvi na oleji smažte cibuli nakrájenou najemno, po chvíli přidejte nadrobno nakrájenou jednu mrkev a dva listy řapíkatého celeru. Po chvíli přilejte jednu plechovku rajčat, přidejte lžíci medu a celou směs míchejte tak dlouho, až odpaříte vodu a rajčatovou směs pěkně opečete. Důležité je ji opravdu opéct, rajčata zesládnou a výsledná chuť polévky není moc kyselá. Směs přendejte do hrnce, zalijte 1,5 až 2 litry vody, podle toho jak husté máte rádi polévky. Přisypte 200 g červené čočky a vše vařte doměkka. Na závěr přidejte dobrý bujón nebo polévku jen osolte. Tak a rychlý oběd máte hotový! :-)