Šlehačkový beránek
A tady máme recept na klasického beránka. U nás už druhý v pořadí, první zmizel okamžitě. ŠLEHAČKOVÝ BERÁNEK: Předehřejte troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte 4 vejce a 150 – 200 g krystal cukru do světlé pěny (já dala 30 g moučkového cukru s pravou vanilkou a 120 g krystal cukru). Potom postupně zašlehejte 150 ml oleje a 200 ml šlehačky. Přisypte 300 g polohrubé mouky a lžíci prášku do pečiva. Je to polovina pytlíčku. Vše prošlehejte. Vymažte formu olejem a vysypte ji kokosem nebo hrubou moukou. Vlijte těsto do formy a dejte beránka péct do trouby. Pečte asi hodinu, záleží na tom jakou máte formu. Poté nechte beránka částečně zchladnout a vyklopte ho z formy. Pokud to nejde, ještě počkejte, až beránek více zchladne. Vyklopeného beránka nechte na zádech úplně vychladnout a potom ho můžete postavit, pocukrovat a ozdobit. Tak snad se nám ty Velikonoce vyvedou, i když asi pěkně nebude. Ale stejně se těším! :-)