Smažená jablka

pic

U nás doma je teď jablečné období. Tady je recept na sladkou rychlovku z jablek, na začátku podzimu ji doma pečeme často. SMAŽENÁ JABLKA. Tady je recept. Nakrájejte dvě jablka na kolečka tenká asi tak 5 mm. Pokud mají pevnou slupku, tak je napřed oloupejte. Udělejte si těstíčko: 300 ml mléka smíchejte se šesti lžícemi hladké mouky, na špičku lžičky prášku do pečiva, dvěma vejci a špetkou soli. Jablka namáčejte v těstíčku a na oleji osmažte dozlatova. Horké posypte cukrem. Pokud děláte jablka jen pro dospělé, přidejte do těstíčka rum. Já si kupuji rum v Rakousku, je jemnější a na pečení výborný. Kdo má rád skořici, určitě ji přidejte také.. Jablka jsou nejlepší sníst okamžitě po usmažení, dokud jsou křupavá. :-)