Švestkové čatní

pic

Švestkové čatní se povedlo tak, že jsem ho zařadila i do eshopu, najdete ho zde https://goo.gl/nxuzck Mám čatní moc ráda, mohla bych ho jíst jen tak s rýží nebo jako chuťovku se sýrem a dobrým chlebem. Je taky moc dobré ke grilovanému nebo pečenému masu. Můžete si ho vyrobit i sami doma, tady je recept: Vypeckujte švestky, abyste měli jedno kilo čistého ovoce. Švestky pokrájejte na malé kousky, dejte do hrnce, přisypte jednu cibuli nakrájenou najemno, 2 cm nastrouhaného zázvoru a nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu z jednoho pomeranče. Směs zvolna povařte a po chvilce přidejte 100 g propláchnutých rozinek, 100 g krupicového cukru, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku chilli , 50 ml vinného octa a 50 ml červeného vína. Vše vařte dalších 30 minut. Potom čatní slijte do skleniček a sterilujte v troubě na plechu s vodou 20 minut na 80 stupňů. A máte hotovo! :-)