Švestkový pečený čaj
Je podzim, a tak jsem se pustila do pečených čajů. První jsem upekla švestkový, jak jinak. Pokud máte náladu a čas, tak se do pečeného čaje pusťte. Až bude pořádná zima, určitě ho doma oceníte. Tady je univerzální recept. Záleží na vás, jaké ovoce do čaje použijete. Vynikající jsou směsi ovoce, můžete použít i zásoby z mrazáku. RECEPT: Vezměte 2 kg ovoce, já měla odpeckované švestky. Dejte na hlubší plech, přisypte asi kilo krystal cukru. Záleží na zralosti a sladkosti ovoce a vaší chuti. Přidejte 8 hřebíčků, 5 badyánů, lžičku skořice a šťávu z velkého citronu. Pokud máte BIO citron, můžete nastrouhat a použít i žlutou část kůry. Promíchejte a dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Pečte asi 30 minut, během pečení jednou promíchejte. Z plechu si přelijte směs do hrnce, pořádně zamíchejte, zahřejte a plňte do sklenic. Sterilujte na plechu s vodou v troubě 20 minut na 80 stupňů. Jestli se vám nechce vyrábět, můžete si ho objednat u mě v eshopu :-) Najdete ho zde https://goo.gl/pXKWsK