Zdravá buchta bez cukru
ZDRAVÁ BUCHTA BEZ CUKRU. Opět rychlovka, do které jsem nedala cukr, ale samé zdraví prospěšné suroviny. Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Oloupejte si dvě jablka, dvě mrkve a jednu menší červenou řepu a nasekejte nebo nastrouhejte vše nadrobno. Smíchejte v míse dva hrnky hladké mouky s kypřícím práškem do pečiva, lžičkou sody, sedmi lžícemi kakaa a dvěma lžícemi perníkového koření. Do nastrouhané zeleniny s jablkem přidejte dvě vejce, jeden velký jogurt (370 g), jeden hrnek oleje a 150 ml datlového sirupu se třemi lžícemi medu. Pořádně promíchejte, přidejte suchou směs a znova zamíchejte. Vlijte na plech s pečícím papírem a pečte dokud nevytáhnete špejli suchou. Nechte vychladnout a buchtu potřete jogurtovou polevou. Tu jsem udělala ze dvou lžic řeckého jogurtu smíchaných se dvěma lžícemi rýžového sirupu. Nakonec jsem povrch posypala strouhaným kokosem. Pokud nemáte rýžový a datlový sirup, dejte jenom med. Jak prohlásil můj manžel, překvapivě dobrá buchta s ohledem na to z čeho je. No jo, červená řepa…:-)