Zlatá medaile na Dalemain Marmalade Awards 2015 pro pomerančovo-brusinkovou marmeládu.

pic

I když většinou vařím džemy z českého ovoce a nejraději dělám klasické „marmelády“ (jahodová, malinová, meruňková), zkusila jsem se letos přihlásit do jedné z nejznámějších světových soutěží Dalemain Marmalade Awards. Bylo to spíše ze zvědavosti, jak budou porotě moje marmelády (hlavní složkou musí být citrusy) chutnat. Kupodivu jsem hned napoprvé uspěla celkem výrazně, moje pomerančovo-brusinková marmeláda (není to žádná klasika, recept jsem vymyslela sama) získala v obrovské mezinárodní konkurenci zlatou medaili! Její sladěná chuť pomerančů s brusinkami doplněná špetkou pravé skořice z Cejlonu se hodí nejen do sladké kuchyně, ale také jako výborný doplněk k sýrům. Pro mě je toto ocenění důkazem, že snad marmelády opravdu vařit umím. :-) Tím nejlepším oceněním pro mě ale zůstávají moji stálí zákazníci, kteří se ke mě neustále vrací.