Perník s Karem

pic

PERNÍK S KAREM. Dnes jsem pekla buchtu s úmyslem, aby zbyla i zítra snídani. Nevím ovšem jestli to vyjde, Zuzka si dala teď po obědě tři kousky. :-) Zase jsem vymýšlela recept sama, ale vše je odměřeno, takže určitě budu tuhle buchtu péct častěji. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vymažte plech máslem a vysypte kokosem. V míse ušlehejte 150 g změklého másla, 3 žloutky a 100 g cukru do pěny. (Kdo má rád sladké, přidá cukr). Poté ke směsi postupně přilévejte a zašlehávejte jednu smetanu. Nastrouhejte nebo nasekejte v sekáčku 2 velké mrkve a 1 velké oloupané jablko a přidejte vše k našlehané vaječné směsi. Přidejte 6 lžic jogurtu, 150 g nasekaných vlašských ořechů a kůru z půlky BIO citronu. Vše pořádně promíchejte. Teď přisypte suché suroviny. 200 g polohrubé mouky, lžičku skořice, lžičku perníkového koření, prášek do pečiva a tři velké lžíce Kara. (rozpustná směs kávovin). Pečlivě promíchejte a nakonec jemně vmíchejte sníh ze 3 bílků. Pečte v předehřáté troubě, dokud nevyjde zapíchnutá špejle suchá. Vyndejte z trouby a potřete jogurtovou polevou (2 vrchovaté lžíce řeckého jogurtu, trochu citronové šťávy a 2 lžíce moučkového cukru) a posypte kokosem. Buchta je výborná jen tak, ale ještě lepší je s trochou řeckého jogurt a my si přidali moji meruňkovou marmeládu bez přidaného pektinu. Jdu si udělat nedělní kávu a dám si ještě jeden kousek. :-)