Meduňkovo-citrusový sirup
Slibovaný recept na MEDUŇKOVO-CITRUSOVÝ SIRUP: do velkého hrnce jsem dala 6 l vody a 80 g kyseliny citronové a vařila 10 minut. Nechala vychladnout na 60 stupňů, vložila hojně meduňky a přidala nakrájené bio limetky a bio citrony – přibližně 0,75 kg. Když neseženete bio limetky můžete dát jen bio citrony, ty jsou k dostání běžně. Vše nechám odstát nejméně 24 hodin. Zítra scedím, přidám 4 kg cukru a zahřeju na 80 stupňů. Naplním do skleněných lahví a budu sterilovat v troubě při 80 stupních dvacet minut. Výsledkem je vynikající sirup pro domácí šťávy a limonády, mám to mnohokrát vyzkoušené. Fotku jsem pořídila dneska na zahrádce. Meduňku pěstuji, citrusy bohužel ne. :-) A co vy, jaké bylinky máte nejraději? U mě vítězí máta.