Kynuté borůvkové knedlíky

pic

KYNUTÉ BORŮVKOVÉ KNEDLÍKY. Když jsou na stole je jasné, že jsou prázdniny. Pokud máte borůvky, uvařte si je. RECEPT. Do domácí pekárny dejte 500 g polohrubé mouky, špetku soli, 30 g čerstvého droždí, jednu lžičku krystal cukru, jedno vejce a 250 ml vlažného mléka. Zadejte program těsto. Po vykynutí těsto vyválejte a rozkrájejte na čtverce o velikosti asi 8 krát 8 cm. Já těsto rozkrájím na kousky, které pak rozválím na placičku. Do kousku těsta dejte hromádku borůvek, zmáčkněte do měštce, přitlačte, aby jste vymáčkli zevnitř vzduch a v rukách utvořte knedlík. Uválené knedlíky naskládejte třeba na plech, přikryjte utěrkou a nechte je ještě půl hodiny kynout. Po kynutí knedlíky uvařte ve vodě, vhazujte je do vroucí vody asi na 8 minut, uvařené by měly vyplavat. Nebo je můžete uvařit v parním hrnci jako já. Knedle nezapomeňte hned po uvaření propíchat špejlí. Na talíři je sypte nastrouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a polejte rozpuštěným máslem. Já jsem ještě rozvařila zbylé borůvky s cukrem a pár kapkami vanilkového extraktu. Ke knedlíkům jsme si přidali ještě zakysanou smetanu a rozvařené borůvky. No co vám budu povídat, moc dobré to bylo!😍