Dezert eton mess
Dnešní dobrota ke kávě. Anglický dezert eton mess je dokonalý. Velmi jednoduchá výroba, výsledkem ohromíte! U nás doma tohle chutná všem a moc! 😍RECEPT : Vyšlehejte bílky s krystal cukrem v poměru 1:1. Já měla 6 bílků a bylo to akorát na plech. Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a pár kapek citrónové šťávy. Sníh z části ušlehejte a teď začněte přidávat po částech cukr. Sníh šlehejte tak dlouho, až po vyndání metel zůstanou špičky sněhu tuhé a nebudou se ohýbat. Natřete sníh ve vyšší vrstvě na pečící papír, na plechu ho nechte sušit v troubě na 110 stupňů. Bude to trvat asi 2 hodiny, ale můžete to udělat i tak, že budete sušit na 90 stupňů přes noc. Usušený a vychladlý korpus rozlámejte na kousky, opatrně smíchejte s ušlehanou šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou a polejte rozvařeným a vychlazeným ovocem. My měli ostružiny s džemem z černého rybízu. Podávejte hned, nejlepší je když zůstane bílkový korpus ve šlehačce křupavý!😄👍