Dort Pavlova
Narozeninový dort pro Kačku, DORT PAVLOVA. Příprava byla komplikovaná, náš Ernie mi ukradl dva upečené pláty, jeden sežral, druhý olízal a vyválel se v něm pod stolem.. Nakonec se dort povedl, chválili doma všichni.😍 Pokud jste na něj dostali chuť, RECEPT je tady. Na velký dort, čtyři pláty, si připravte 6 bílků a 300 g krystal cukru. Do velké mísy dejte bílky, přidejte větší špetku soli, 2 lžíce citrónové šťávy a začněte šlehat. Až budete mít sníh bílý, ne úplně tuhý, začněte po lžících postupně zašlehávat cukr. Šlehejte tak dlouho, až při vyndání metly zůstanou špičky sněhu tuhé, nebudou se ohýbat. Na 4 plechy dejte pečící papír, nakreslete na ně kruhy, já obkreslila talíř o průměru 23 cm. Sníh rovnoměrně rozdělte na 4 plechy a rozetřete na vyznačené kruhy. V troubě sušte na 100 stupňů 1,5 až 2 hodiny. Troubu při pečení neotvírejte. Korpusy nechte ve vypnuté troubě vychladnout, pak by měly být pevné a jít celkem dobře sloupnout z papíru. Ušlehejte 2 šlehačky dotuha, potom ještě přidejte 1 zakysanou smetanu a vše ještě došlehejte. Promažte korpusy krémem, nahoru na dort naaranžujte ovoce, já dala rozmražené maliny a jahody. Dort můžete hned podávat. Krájejte ho opravdu ostrým nožem, počítejte ale s tím, že se bude drobit. My máme radši křupavou Pavlovu, ale pokud chcete, můžete nechat promazaný dort několik hodin odležet, poté ozdobit ovocem a podávat.