Kynutý štrůdl

pic

KYNUTÝ ŠTRŮDL. Myslela jsem, že tak velkou buchtu nesníme. Je ale tak dobrý, že už jsme ho skoro celý snědli. Pokud máte také chuť, RECEPT je tady. Do domácí pekárny dejte 500 g hladké mouky, špetku soli a 80g panely nebo krystal cukru. Přidejte rozdrobenou kostku droždí (42 g) a přilijte 125 g vlažného másla, 2 žloutky, 300 ml vlažného mléka a pár kapek citrónového oleje.( Může být i nastrouhaná citronová kůra.) Zadejte program těsto. Po vykynutí těsto vyndejte, rozválejte ho na velký plát ( přibližně 35 krát 55 cm) a posypte ho strouhaným kokosem. Potom těsto poklaďte strouhanými jablky, já dala 7 středních oloupaných jablek nastrouhaných na plátky. Oslaďte, naše jablka jsou hodně sladká, tak opravdu jen trochu a posypte lžičkou skořice. Pokud máte rádi ořechy, přidejte je. Štrůdl přehněte na kratších stranách, zaviňte a dejte na plech ( zatočte ho do podkovy, aby se vešel ) s pečícím papírem a potřete zbylými rozšlehanými bílky. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut až hodinu, prostě dokud nevytáhnete zapíchnutou špejli suchou. Štrůdl bude nejspíš předčasně hnědnout, tak ho včas přikryjte pečícím papírem. Po upečení ho potřete máslem s rumem, pocukrujte a nechte vychladnout.