Míša řezy
Včera měla svátek Anna. Naše Anička miluje Míša řezy, a tak jsem se do nich pustila i já. Pekla jsem je poprvé, protože mi vždy přišly náročné na výrobu. Ale mile mě překvapily, není to nic těžkého. Já jsem si našla tenhle recept. MÍŠA ŘEZY. Předehřejte troubu na 170 stupňů. V míse ušlehejte 6 žloutků a 6 lžic moučkového cukru do pěny. Potom postupně vešlehejte 5 lžic horké vody. Smíchejte 6 lžic polohrubé mouky, 4 lžíce kakaa a půl lžičky jedlé sody a střídavě se 6 lžícemi slunečnicového oleje vmíchejte vše do vaječné pěny. Nakonec zlehka zapracujte zbylých 6 vyšlehaných bílků. Těsto vlijte na menší plech (20 krát 30 cm) a pečte dokud nevytáhnete zapíchnutou špejli suchou. Trvá to asi 15 minut. Na krém vyšlehejte 500 g tvarohu s 250 g másla a se 150 až 200 g moučkového cukru. Já dala jen 100 g cukru a určitě to stačilo. Ještě jsem do tvarohu přidala trochu šťávy z citronu. Tvaroh a máslo musí mít při šlehání pokojovou teplotu. Natřete krém na vychladlý korpus. Polevu připravíte tak, že rozpustíte ve vodní lázni tři baleni Ledových kaštanů a 100 g stoprocentního tuku a polevu nalijete na tvaroh. Kdo umí připravit polevu bez palmového tuku, pusťte se do ní.. Já mám s dokonalou čokoládovou polevou problém, a tak jsem vyzkoušela tenhle recept, poleva vyšla krásně. :-)