Očechový perník

pic

OŘECHOVÝ PERNÍK. Upečte si ho, opěr rychlé a nenáročné pečení s vynikajícím výsledkem. RECEPT: Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy dejte 1,5 hrnku jemných vloček, 2 hrnky hladké mouky, špetku soli, půl pytlíku prášku do pečiva, jednu lžičku jedlé sody, půl hrnku hnědého cukru (nebo krystal cukru) , 4 lžíce kakaa, lžičku perníkového koření, 4 hrsti pokrájených vlašských ořechů a vše pěkně promíchejte. Teď přilijte 1 hrnek podmáslí, ¾ hrnku oleje, ¾ hrnku mléka a přidejte 2 celá vejce. Vše promíchejte, vlijte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby. Perník vyndejte až vytáhnete zapíchnutou špejli suchou. Do mističky vymačkejte šťávu z 1 mandarinky a 1 citronu, přidejte 3 až 4 lžíce moučkového cukru, vše pěkně prošlehejte a natřete na povrch teplého perníku. A je hotovo. Teď jsem ho dopekla, trošku samozřejmě ochutnala a už se těším na ráno, až si ho dám ke kávě. :-)