Okurková omáčka

pic

Tady je slíbený recept na OKURKOVOU OMÁČKU, tak jak ji dělám já. V hrnci na másle osmažím dosklovata jednu větší cibuli nakrájenou na drobno. Přisypu hladkou mouku a osmahnu světlou cibulovou jíšku, kterou zaliji zeleninovým vývarem. Když nemám vývar, použiji nějaký dobrý zeleninový bio bujon s vodou. Přivedu k varu a vše dohladka rozmixuji ponorným mixerem. Potom přiliji půlku smetany, přidám bobkový list, kuličky nového koření, kuličky pepře, lžíci medu a pokud nebyl vývar slaný i sůl. Omáčku vařím tak 20 minut, abych dobře provařila mouku. Vypnu sporák a na závěr, když už se omáčka nevaří, přidám nastrouhané sterilované okurky a druhou polovinu smetany. Vše uvádím bez množství, protože mě nenapadlo, že budu psát recept. Příště vše odměřím. :-)