Pečený čaj se zázvorem

pic

Bolelo mne celý týden v krku, takže jsem pořádně nic nedělala. Vařím si můj PEČENÝ ČAJ SE ZÁZVOREM a doufám, že o víkendu bude líp. Napíšu tedy aspoň recept na ten pečený čaj. Takže oloupejte a nakrájejte na kostky bez jadřinců jablka tak, aby jste měli 2 kg čistých jablek. Jablka smíchejte s 800 g cukru, čtyřmi lžičkami skořice, šesti badyány a tak patnácti hřebíčky. Nakrájejte na velmi jemno přibližně deset cm oloupaného zázvoru a vmíchejte ho do jablek. Množství zázvoru, koření a cukru záleží na vaší chuti a sladkosti jablek, klidně si ho můžete upravit. Jablečnou směs rozprostřete na plech a dejte do trouby péct asi na 180 až 200 stupňů. Během pečení kontrolujte, aby se jablka nepálila. Pokud máte horkovzdušnou troubu, použijte ji, já ji mám nejradši. Až jablka pustí šťávu a cukr na jablkách mírně zkaramelizuje, přelijte směs do hrnce. Teď můžete směs plnit do sklenic nebo jako já ještě v hrnci chvilku povařit a odpařit vodu. Vařící hotovou směs nalijte do čistých horkých sklenic, zavíčkujte vyvařenými víčky a obraťte na víčko. Nechte vychladnout. Nebo místo obracení na víčko dejte do trouby na plech s vodou a sterilujte 20 minut. Máte hotovo! Pijte až se budete chtít zahřát nebo až vás bude škrabat v krku jako mne teď…A jestli se vám nechce vyrábět, tak si ho kupte u mě v eshopu. :-)