Pivní preclíky
Upečte si PIVNÍ PRECLÍKY. Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Udělejte si těsto. Do domácí pekárny dejte 400 g polohrubé mouky, 100 g másla, 2 žloutky, 20 g droždí, lžičku cukru, osolte, opepřete, přilijte 2 dl vlažného piva a zadejte program těsto. Pokud nemáte pekárnu, zpracujte si klasicky kynuté těsto, jen kvásek zalijte vlažným pivem. Vykynuté těsto rozdělte na malé dílky, ze kterých tvořte válečky a tvarujte preclíky. Dejte na plech s pečícím papírem, potřete rozšlehaným vajíčkem, osolte hrubou solí, kmínem nebo mákem a pečte v troubě dozlatova. Po upečení můžete ještě preclíky potřít rozpuštěným máslem. V poledne je všichni přikusovali k polévce, takže zmizely téměř okamžitě. Příště je musím udělat z dvojité dávky..:-)