Pomerančová marmeláda

pic

Pomerančová se povedla. Mám radost, donesla jsem si jednu skleničku v poledne domů a už je půlka pryč. Mažu si jí na tmavý chléb se žervé a nemůžu přestat jíst.. Slíbila jsem recept, tak tady je: Kupte nejlepší pomeranče co seženete. Pokud nejsou BIO, tak je pořádně vydrhněte kartáčkem pod teplou vodou. Okrájejte tence oranžovou slupku (snažte se okrájet bílou část co nejméně, vidíte na fotce, že úplně načisto jsem také nekrájela), nakrájejte kůru na tenké proužky a zalijte v hrnci vodou, aby byla ponořená. Až začne voda vařit, slijte vodu, vylijte ji, znova kůru zalijte vodou a teď už vařte kůru úplně doměkka. Z okrájených pomerančů oloupejte zbylou slupku, rozkrájejte je, pokud mají zrníčka, vyhoďte je a vyhoďte také bílé středy pomerančů.Zvažte si kolik máte pomerančů, na jedno kilo si připravte 750 g cukru. Pomeranče vařte asi hodinu doměkka (čas záleží na tom jaké máte pomeranče) a přilijte uvařenou kůru i s vodou. Přisypte skoro všechen cukr (malou část si nechte na smíchání s pektinem), vařte 10 minut, přisypte zbylý cukr s pektinem (20 g pektinu na 1 kg pomerančů), pořádně míchejte a vařte ještě 5 minut. Potom slijte do sklenic a sterilujte v troubě na plechu s vodou 20 minut při 80 stupních. Tak a máte hotovo! :-) Jestli se vám do toho nechce, můžete si tuto marmeládu nově koupit v mém eshopu, najdete ji zde http://goo.gl/36l3aQ

Komentáře

  • Hanka V. napsal:

    Na oškrabání slupky z pomerančů doporučuji klasickou dřevěnou škrabku na brambory, bere jen čistě oranžovou kůru a bílá část pak není vůbec žádná :-) Marmeláda je opravdu výborná, místo Pektinu jsem po poradě s Šárkou použila Pektogel a vše bylo v pořádku! Díky za recept!

Comments are closed.