Ředkvičková polévka
Ředkvičková polévka. Vařila jsem z kupovaných ředkviček, jen ta jedna na fotce je naše ze zahrádky. Naše teprve začínají mít jedlou velikost, ale za to se dají sníst i s natí.. Tak tady je recept. Na másle osmahněte do sklovata na jemno nakrájenou cibulku, přihoďte tak dva svazky nakrájených ředkviček. Opékejte, po chvilce zaprašte lehce moukou, osmahněte a zalijte 1,5 litrem zeleninového vývaru nebo vody. Přilijte půlku smetany a vařte do změknutí ředkviček, trvá to jen chvíli. Na závěr osolte nebo pokud jste měli slaný vývar, tak dosolte, trochu oslaďte (lžící cukru nebo medu) a trochu octa. Když se polévka přestane vařit, přilijte ještě trochu smetany na zjemnění. A máte hotovo, tak se do ní pusťte! :-)