Rohlíky
Obyčejné ROHLÍKY v domácím provedení. RECEPT. Do domácí pekárny dejte 500 g hladké mouky, 11 g soli, půl lžičky krystal cukru, 1/2 kostky droždí ( 22 g ), 60 g oleje nebo vlažného rozpuštěného másla a 300 ml vlažné vody. Zadejte program těsto. Po vykynutí těsto na vále propracujte, rozdělte na 3 části, které opět propracujte, aby vznikly tři bochánky. Každý bochánek rozválejte na kolo, rozkrojte na 4 trojúhelníky a z každého srolujte rohlík. Dávejte je na plech s pečícím papírem. Nakonec rohlíky potřete vlažnou vodou a posypte třeba mákem. Nechte ještě půl hodiny kynout. Potom pečte v předehřáté troubě na 190 minut asi 25 minut. ( Pokud pečete dva plechy najednou, v půlce pečení je prohoďte. Nemusíte dělat rohlíky, já mám radši kaiserky. Odtrhnu kus těsta, vyválím rukama váleček, udělám na něm uzel, a zbylý ocásek těsta zastrčím do středu uzle.