Sacher dort
Upečte si Sacher dort. Právě jsme si ho dali s kávou po nedělním obědě a všichni byli náramně spokojeni. Určitě to není vídeňská receptura, protože ho peču zase podle sebe, ale je výborný a hlavně není náročný na přípravu. A zvládne ho určitě každý. Tady je recept. SACHER. Předehřejte troubu na 180 stupňů. V míse smíchejte 2 hrnky polohrubé mouky, půl až 3/4 hrnku krystal cukru, jeden prášek do pečiva, špetku soli , 50 g kakaa a jednu nasekanou hořkou čokoládu (100 g). Přidejte 4 žloutky, hrnek podmáslí, hrnek oleje a opět promíchejte. Ušlehejte sníh ze 4 bílků a opatrně ho vmíchejte do těsta. Nalijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečte v troubě dokud nevytáhnete zapíchnutou špejli suchou. Vyndejte, nechte vychladnout. Dortový korpus prokrojte a promažte meruňkovým džemem. Jednu hořkou čokoládu s asi 5 lžícemi smetany rozpusťte ve vodní lázni a nalijte na dort. Čokoládu pěkně rozetřete po dortu a nechte ztuhnout. Jednoduchá příprava, ale luxusní výsledek!