Tyrolské knedlíky se špenátem
Anička dostala k Vánocům vegetariánskou kuchařku, takže dnes vařila k obědu první recept. Před chvilkou jsme dojedli pár knedlíčků co zbylo od oběda a shodli se, že tenhle recept budeme určitě vařit často. Takže, TYROLSKÉ KNEDLÍKY SE ŠPENÁTEM. Na 80 g másla opečte dosklovata nadrobno nakrájenou cibulku. Osolte a opepřete a nechte vychladnout. Do mísy dejte 500 g toustového chleba na kostičky, 3 vejce, špetku strouhaného muškátového oříšku, 100 g strouhaného parmazánu, (v receptu je sýr gruyére, ale ten bych u nás musela leda vykouzlit, parmazán byl také dobrý), 3 lžíce hladké mouky,asi 3 lžíce mléka a 300 g nasekaného špenátu (my měli listový rozmrazený špenát) a osmaženou cibulku. Vypracujte těsto, tvořte knedlíčky velikosti pingpongového míčku a vařte v osolené vodě 8 až 12 minut. Před podáváním můžete knedlíčky ještě posypat sýrem a hlavně polejte rozehřátým máslem. Jsou vynikající a výborné budou i jako příloha!