Velikonoční mazanec nekynutý

pic

VELIKONOČNÍ MAZANEC. Dnes jsme si trochu v předstihu udělali nekynutý tvarohový mazanec. Opět velice jednoduché a nekomplikované pečení, u kterého máte zaručený perfektní výsledek. Troubu předehřejte na 200 stupňů. V míse utřete dohladka 250 g tvarohu z kostky, 150 g změklého másla, dvě vejce, 2 lžíce rumu a 200 g moučkového cukru. Do směsi přisypte 500 g hladké mouky s 1,5 sáčkem kypřícího prášku, hrst mandlí, hrst spařených rozinek. a 5 lžic mléka. Vypracujte hladké tužší těsto, vytvarujte bochánek a dejte ho na plech s pečícím papírem. Pomažte rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi. Pečte v troubě na 200 stupňů 10 minut, poté ztlumte troubu na 160 a dopečte. Mazanec je hotový, pokud vytáhnete ze středu špejli suchou. Pokud by při pečení mazanec předčasně zlátnul, přikryjte ho alobalem. Po vytažení z trouby mazanec potřete rozpuštěným máslem (do másla můžete přidat rum) a posypte cukrem. A je hotovo! Mazanec vydrží dlouho krásně vláčný, ale u nás je ho už teď půlka pryč…:-)