Domácí housky

pic

DOMÁCÍ HOUSKY jsou nejlepší! Dnes jsme se s holkama pustily do housek a určitě je budeme dělat častěji. Opět nám domácí pekárna značně zjednodušila práci, takže i tenhle recept není složitý. Do domácí pekárny dejte 1/2 kila hladké mouky, 1/2 kostky čerstvého droždí, 350 ml vlažného mléka, 1/2 lžičky cukru, 5 g soli a 70 g změklého másla. Zadejte program těsto. Vyložte dva plechy pečícím papírem. Po ukončení programu v pekárně vyndejte vykynuté těsto na pomoučený vál a rozkrájejte ho na přibližně 14 až 16 kousků. Tvořte houstičky nebo různé tvary, my pletli šneky, zamotané uzlíky a rohlíčky. Poté je potřete vlažnou vodou a posypte mákem, kmínem nebo hrubozrnnou solí. Vše nechte ještě dalších 20 minut kynout. Předehřejte si troubu na 190 stupňů. Po kynutí pečte v troubě 20 minut do zezlátnutí. Nakonec nechte pečivo trochu zchladnout a snažte se je hned všechny okamžitě nesníst!