Marokánky
Včera jsem ještě pekla marokánky. Tohle cukroví mám ráda už od dětství, jen jsem si ho musela kupovat v cukrárně, protože doma ho mamka nepekla. Samozřejmě, že když si marokánky upečete doma, tak si je uděláte podle své chuti a jsou nesrovnatelně lepší. Tak tady je recept. MAROKÁNKY. V hrnci za stálého míchání přiveďte k varu 250 ml mléka, 20 g másla, 10 g hladké mouky a 3 lžíce moučkového cukru. Stále míchejte a vařte do zhoustnutí asi jednu, dvě minuty. Vmíchejte lžičku vanilkového extraktu a přibližně 300 g dobrot podle vaší chuti. Já letos dala pokrájený mix ořechů a kandovanou pomerančovou a citronovou kůru. Výborná je taky varianta s karamelem, vlašskými ořechy a slanými buráky. Odstavte z ohně. Na plech s pečícím papírem dělejte hromádky. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dokud marokánky nezezlátnou. Nechte je vychladnout, nožem je sundejte z papíru, rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a potírejte jí spodní stranu cukroví. Já k tomu používám mašlovačku. A další dobrota je na světě. :-)