Prošívaná deka
Tahle buchta je návrat do dětství. Nevím proč, ale nikdy jsem ji nepekla, až teď ji holky jedly u babičky a vyžádaly si ji i doma. Jmenuje se PROŠÍVANA DEKA a je to naprostá klasika. RECEPT: Předehřejte si troubu na 180 stupňů.V první míse si zamíchejte 2 tvarohy, nejlépe farmářské, 2 vejce, tak 3 lžíce cukru a pokud je směs tuhá, přidejte trochu mléka. V druhé míse ušlehejte 1 skleničku krystal cukru (dávám vždy méně) se čtyřmi žloutky do pěny. Přilijte půl skleničky mléka, půl skleničky oleje a zamíchejte. Potom si smíchejte 2 skleničky polohrubé mouky, jeden prášek do pečiva a jeden vanilkový cukr. Suchou směs přisypte do vaječné směsi a vše zašlehejte. Na závěr jemně vmíchejte ušlehaný sníh ze 4 zbylých bílků. Na plech s pečícím papírem nalijte těsto. Dejte tvaroh do sáčku a nastříkejte ho na těsto. Já jsem tvaroh nacákala na těsto lžící, se sáčkem se nenamáhám..Pečte až buchta zezlátne. Já teď mám vajíčka od tety, která bydlí na statku, slepice běhají venku a vejce jsou prostě dokonalé. Takže tahle buchta je kvůli těmhle vajíčkům ještě o moc lepší než obvykle. Tak přeji pěkné víkendové pečení! :-)